30 Kas 2012

ZEYTİNLİ AÇMA






Buarada sizi baş yardımcım Kerem le  tanıştırayım. Kendisi dört yaşında ama cok becerikli  ve benimle pasta yapmaya bayılıyor. Özellikle hamur kısımlarını hiç kaçırmıyor :))
Ne zaman mutfağa girsem yanımda bitiyor enson beraber tadına bakıp güzel olup olmadığına karar veriyoruz :))
Abisi de özellikle kremalı pastaların müdavimi ve benim baş pr ım :) Herkese benden ve yaptığım pastalardan bahsediyormuş. Sitenin reklamını yapmayı da ihmal etmiyor tabi








Gelelim yaptığımız zeytinli açma tarifine :

Malzemeler:
 
Her zaman kullandığımız mayalı hamur malzemelerini sıralıcam yine :

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak su (oda sıcaklığında)
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 3-4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Zeytin Ezmesi


Yapılışı:

Once Ilik sut,seker ve mayayi elimizle  çırpıyoruz. Ardindan siviyag,su ve tuzu ekliyoruz .Son olarak elimize yapışmayana dek un ekleyip  yumusak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 45  dakika kadar bekletiyoruz kabarmasını bekliyoruz. 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp  elimizle açıyoruz,İçine herkes istediği gibi harç koyabilir. Ben zeytin ezmesini tercih ettim. Rulo şeklinde  kapatıyoruz. İstediğiniz şekli vermekte özgürsünüz. Ben bu sefer açma şeklinde yaptım:))

İşlem sonunca fırınımızı 180 ° C ye ayarlıyoruz ve ısınmasını bekliyoruz. Buarada tepsideki hamurlarımızın da mayalanması sağlanıyor .Mayalanmadan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp biraz da susam, çörekotu ekliyoruz. Yaklaşık 30 dk sonra fırına tepsimizi koyup kızarıncaya kadar pişmesini sağlıyoruz.



Yaklaşık 20 dk sonra fırından gelen süper kokularla birlikte kızaran açmaları alıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder